A korrektúra sem térül meg mindenkinek

Nyilván annak örülnék a legjobban, ha a világon mindenki – de legalábbis mindenki, aki írásban magyarul kommunikál – arra törekedne, hogy azt kiváló helyesírással tegye. És tényleg mindig azt szajkózom, hogy a szakszerű korrektúra néha már egészen rövid időn belül, hosszú távon pedig mindenképpen anyagilag is megtérül.

De legyünk őszinték, és maradjunk a realitás talaján: tényleg mindenki számára ugyanannyira megtérül, ha szakszerű korrektúrát végeztet az írásán?

Fájó szívvel, de azt kell mondjam, hogy nem.

Hiszen ez több tényezőtől is függ. És ezek közül csak az egyik az, hogy az írás alapvető minősége milyen, tehát hogy mennyire van tele helyesírási hibákkal, elírásokkal, stilisztikai hibákkal stb.

Ugyanis, ha ténylegesen a megtérülési arányt szeretnénk látni, akkor ezt a tényezőt többek között olyan dolgokkal is szembe kell állítanunk, mint a szöveg tartalma és célja (pl. szakkönyv, regény, brosúra, blogcikk, disszertáció, weboldalszöveg?), valamint hogy milyen célközönséghez szól (mert ugye, aki éhesen épp a kedvenc ételét szeretné megrendelni, és tudja, hogy az egy adott helyről rendelve biztosan finom lesz, aligha fog kiakadni rajta, ha hibákat talál azon a weboldalon).

Tehát jó néhány tényező összevetésére és objektív elemzésére van szükség ahhoz, hogy lássuk, érdemes-e a szakszerű korrektúrát, lektorálást az anyagi megtérülés reményében igénybe vennünk.

Mi derül ki egy objektíven elemzett szövegből?

Az objektív elemzés eredményeképpen kiderülhet, reális-e, hogy a szakszerűen lektorált szöveg által több vevőnk, több érdeklődőnk lesz.

Megtudhatjuk belőle, hogy valóban számít-e a szakszerűen lektorált anyag PR-szempontból, a mi konkrét megítélésünket tekintve.

Kiderül belőle az is, ha:

  • a mi piacunkon,
  • a mi vevői, olvasói körünkben,
  • a konkrétan kérdéses szövegünk esetében

gyakorlatilag „nem oszt, nem szoroz”.

Nos, éppen ezekre a kérdésekre szándékozik megoldást nyújtani a @Hibátlan Szöveg díjmentes szövegelemzési szolgáltatása.

Az igénylés leadását követően 3 napon belül, kötelezettségek nélkül érkezik az analízis eredménye.

Ha bizonytalan vagy azzal kapcsolatban, hogy érdemes-e kiadványodat lektoráltatnod, vagy egyszerűen valóban észszerű pénzügyi döntést szeretnél hozni, hogy az biztosan megtérüljön, akkor ajánlom, hogy vedd igénybe a díjmentes szövegelemzést!

Írj nekünk, vagy töltsd ki az alábbi linken található adatlapot:

https://www.linkedin.com/company/hib%C3%A1tlan-sz%C3%B6veg/

#ingyeneselemzés #megtérülés #analízis #szövegelemzés #lektor #lektorálás #korrektúra #korrektor #hibátlanszöveg #helyesírás

error

Tetszik ez a blog? Akkor kérlek, terjeszd az igét! :-)