Makogástól a csillagos 10-esig

Még 2022 végén, több más nyelvi szakemberrel és pedagógussal együtt segítettem a képen látható könyv létrejöttét (jómagam mint lektor), és mivel a „szívem csücskei”-nek mindig szeretek külön posztot szentelni, erről is muszáj szót ejtenem.

Ha valakinek vannak iskoláskorú gyermekei, azok minden valószínűség szerint szembesültek már vele, hogy néha nem is olyan könnyű nekik a tanulásban segíteni. Anélkül, hogy hergelni akarnék bárkit is, azt hiszem, bátran kimondhatom, hogy a jelenlegi, hivatalosan jóváhagyott iskolai tanítási módszerek és tananyagok, taneszközök nem feltétlenül az egyszerűség és hatékonyság irányába változtak az elmúlt néhány évtized során…

Ajjaj, azt hiszem, most túl finoman fogalmazok…

Pedig ez igencsak fontos, ha belegondolunk, hogy a ma iskoláiban ücsörgő gyerekekből lesz a holnap orvosa, tanára, mozdonyvezetője, mérnöke, szakácsa stb., ezért amikor végre egy egyszerű, hatékony és garantáltan megbízható taneszköz is elérhetővé válik, akkor úgy érzem, arról minél többen kell, hogy tudjanak.

És épp ilyen ez a csoda, az Alkalmazott oktatástan Magyarország által kifejlesztett speciális olvasókönyv is.

Hogy ez mennyire így van, arról tanúskodjon az alább olvasható sikertörténet.

És biztosan nem árulok el vele titkot, ha azt mondom: ez csupán egyetlenegy kiragadott visszajelzés rengeteg másik, hasonlóan jelentős közül.

Ha az olvasással nehezen küzd meg gyermeked, vagy ismerősödnél áll fenn ez a helyzet, bátran oszd ezt meg vele.

Úgy gondolom, ezáltal is jobb hellyé válhat a világ ezen szelete.

A könyvet egyébként ezen a linken megtalálod: https://buliasuli.hu/abc-olvasokonyv/

#segítségatanulásban #alkalmazottoktatástan #csoda #tanulás #olvasás #hibátlanszöveg #lektor #korrektor

error

Tetszik ez a blog? Akkor kérlek, terjeszd az igét! :-)