A MUNKÁDAT NEM AZ AI FOGJA ELVENNI, HANEM AZOK, AKIK ÜGYESEBBEK ÉS GYORSABBAK, MERT HASZNÁLJÁK AZT

Ha már kísérletezgettél az AI (MI, azaz mesterséges intelligencia) adta lehetőségekkel, netán már javában használod is szövegeid elkészítésére, tartalomgyártásra, akkor biztosan észrevetted, hogy a magyar nyelvbe, ha nem is törik bele, azért kicsorbul rajta a bicskája.

Eddigi tapasztalataim:

  • a magázás és tegezés használatát egy adott szövegen belül mindig összekeveri;
  • a ragozást is hajlamos eltéveszteni;
  • helyesírási hibák, elírások is találhatók a létrehozott szövegben;
  • a létrehozott szöveg nem feltétlenül választékos;
  • arról nem is beszélve, hogy az általa generált tartalom messze nem mindig felel meg a valóságnak – sőt, elég gyakran egyenesen sületlenségeket állít.

Gyanítható, hogy ezeken a területeken az AI fejlődni fog, ahogyan „tanul”, és teljesebbé válik az adatbázisa, becsukott szemmel azonban szerintem még sokáig nem szabad elengedni a „kezét”.

Tehát egy szöveg elkészítéséhez adhat alapot, vázat, de emberi felügyelet és utómunka nélkül egyelőre korlátozott a felhasználása.

A legnagyobb hiányosságának a fentieken kívül mégis azt találom, hogy az AI, pl. chatGPT AI által létrehozott szövegekben egyszerűen nincs ÉLET. (Persze, hogy is lenne?)

Elolvasod, és azt látod, hogy bár a jól feltett kérdésre, jól megadott utasításra képes hasznos tartalmakat generálni, ugyanakkor a szöveg olyan „semmilyen ízű”, nincs benne az a pozitív, élettel teli dinamizmus, ami által az olvasóközönséget magával tudná ragadni.

Az így létrehozott szövegnek tehát egyszerűen NINCS LELKE.

De ne érts félre, Isten ments, hogy lebeszéljelek a használatáról. Egyrészt rengeteg lehetőség rejlik benne, másrészt úgy gondolom – ha tetszik, ha nem –, aki nem hajlandó megismerni a teret hódító, forradalmi felfedezéseket, új technológiákat, az szép lassan (vagy nem annyira lassan) elveszíti a világ egy jókora szeletét. Kikerül az elfogadott realitásból, és előbb-utóbb elkerülhetetlenül a perifériára szorul.

A munkádat nem az AI fogja elvenni, hanem azok, akik ügyesebbek és gyorsabbak azáltal, hogy használják azt.

Használd hát, de okosan. Ha élettel kell feltölteni ahhoz, hogy működjön, akkor töltsd fel élettel. Elvégre azzal csakis Te és Én rendelkezünk.

Ha pedig szeretnéd, ha az AI által generált szövegeiden nem neked kellene elvégezni az utómunkát ahhoz, hogy használhatóak legyenek, akkor bízd rám a munkának ezt a részét!

Így garantáltan hibátlan, korrekt tartalmú és életteli lesz a szöveged!

A részletekért keress meg, és egyeztetünk!

Legyen csodaszép, ÉLETTEL TELI napod!

error

Tetszik ez a blog? Akkor kérlek, terjeszd az igét! :-)